City Legends Urban Sport En Community

Ledenaantallen bij traditionele sportverenigingen lopen terug, omdat jongeren hier gebonden zijn aan vaste dagen, tijden en patronen. Sporten en bewegen moet vrijer, digitaler en beter passen binnen de huidige idealen van jongeren.

Citylegends

Dit zijn de conclusies van gesprekken met meer dan 500+ jongeren uit Brabant en in het bijzonder Breda. Deze jongeren hebben vervolgens gezamenlijk CityLegends gevormd, een community-app waar social media, gaming en communities samenkomen.

In deze gesprekken werd ook de roep duidelijk om de openbare ruimte te gamificeren, anderen laagdrempelig te ontmoeten, social events (‘gatherings’) en beweegchallenges te houden. De CityLegends-app (www.citylegends.nl) is volgens hen de ideale uitkomst, in combinatie met een online- & offline campagne opgesteld door jongeren waarbij ‘the city your playground’ is!

De jongeren hebben zelf de campagne ‘Own & Join Breda’ gemaakt waarmee ze een online competitie in Breda en omstreken houden. Deze voeren ze uit in de offlinewereld en de resultaten worden online gedeeld. Met deze innovatieve campagne willen we urban sporters sterker verbinden én anderen inspireren voor urban via social mediakanalen als Instagram en TikTok. Geïnteresseerden kunnen zich vervolgens aanmelden bij lokale urban clubs, waardoor de ledenaantallen en communities groeien. We starten in de regio Breda, met de ambitie om dit uit te bouwen naar heel Brabant!

Vind je het een gaaf idee? Drop dan een like!

Partners

Maatschappelijke partners