Trimbaan Streekpark Kienehoef

We willen een trimbaan aanleggen in het Streekpark Kienehoef. Dè manier om jong en oud weer aan het bewegen te krijgen – na de coronacrisis.

Kienehoef

Het trimparcours-plan is ontwikkeld in samenwerking met sportverenigingen (atletiek en voetbalvereniging) en een lokale fysio van Gezondheidscentrum Meierijstad. Ook een bootcamp-organisatie dacht mee aan het concept. We zoeken ook samenwerking met andere partijen. De gemeente is op de hoogte en enthousiast. In combinatie met de speeltuin, het waadpad en de kinderboerderij verrijken we het gebied zo in de breedte.

Sport en beweging zijn belangrijk. Wij zien met de trimbaan in het park als een plek waar jongeren sporten, waar sportverenigingen gericht trainen, waar bootcamp-trainers hun cursisten pittige oefeningen laten doen, waar de fysiotherapeut zijn patiënten buiten weer fit helpt te worden met oefeningen in en bij de toestellen en waar bezoekers en sportmensen zich uitgedaagd weten om de “kienhoef 1-mile” te volbrengen. We overwegen om elke 100m een markering te plaatsen zodat we ook een Coopertest kunnen uitzetten.

Streekpark Kienehoef heeft sinds 1 januari 2021 het beheer over het park Kienehoef overgenomen van de gemeente. Zij regisseert ook de modernisering van de kinderboerderij, de aanleg van het waadpad en de geplande aanleg van een voedselbos in het park. De Stichting verbindt ook met kunst en cultuur. Vroeger (>30 jaar geleden) was er ook al eens een trimbaan. We verbinden het verleden met het heden en verbinden sport met recreatie.

Stichting Streekpark Kienehoef draait op ondersteuning vanuit overheden, subsidies en sponsoring vanuit de bevolking en ondernemers. Er zijn veel vrijwilligers dagelijks aan het werk en een flink aantal mensen die – in samenwerking met Stichting Dichterbij – een fijne dagbesteding vinden in het park. Wij gaan ervoor. Doe je mee!?

Partners

Maatschappelijke partners