BrabantSport Fonds lanceert eerste project: nieuwe vriendschappen door het EK petanque

In de zomer van 2022 vindt het EK Petanque in 's-Hertogenbosch plaats. Het evenement, de sport en de plek geven aanleiding om een nijpend maatschappelijk vraagstuk aan te pakken: groeiende eenzaamheid en beperkte sociale contacten. De coronacrisis heeft deze problematiek alleen maar versterkt en vele kwetsbare ouderen lijden hieronder. Jeu de boules, bij uitstek een sociale en kleinschalige activiteit, wordt in dit maatschappelijke programma het centrale middel om kwetsbare ouderen samen te brengen. Om via plezier en beweging nieuwe contacten te leggen en deze duurzaam te borgen op de plekken waar die het belangrijkste zijn: in de wijken van Brabantse steden.

Tijdens intieme wijktoernooien ontmoeten Brabanders elkaar. Met de grotere finaleweekenden en de apotheose tijdens het EK Petanque op de Parade in 's-Hertogenbosch krijgt het programma ook het podium en de zichtbaarheid die het verdient. Zo dringen we eenzaamheid in Brabant terug.

“Het is een prachtig initiatief van gemeente ‘s-Hertogenbosch, BrabantSport Fonds en More2Win dat wij van harte ondersteunen. In vele wijken zijn openbare jeu de boulesbaantjes te vinden en vele huishoudens hebben standaard een setje boules in huis liggen. Het laagdrempelige en toegankelijke karakter van jeu de boules kan als middel uitstekend bijdragen aan de doelstelling om eenzaamheid in Brabant terug te dringen”, aldus directeur Twan Beckers van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Meer informatie over dit initiatief? info@brabantsportfonds.nl