Partners

We geloven dat sporten ons maar ook de mensen om ons heen net wat gezonder en gelukkiger maakt. Hierdoor komen wij in verbinding met elkaar en staan we sterker en weerbaarder in het leven. Juist om deze reden bundelen de top van het Brabantse bedrijfsleven, de provincie Noord-Brabant en BrabantSport de krachten en vormen samen één team: het BrabantSport Fonds.

De founding partners zijn:

  • Dirk Lips (Libéma),
  • Robert van der Wallen,
  • Edzo Doeve (Coöperatie DELA),
  • Ben Mandemakers (Mandemakers Keukens),
  • Eric van Schagen (Simac) en
  • Provincie Noord-Brabant.

We zijn enorm trots op deze unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid. We laten zien wat de kracht van sport is en welke impact we samen kunnen maken!

Edzo Doeve2

Edzo Doeve - Coöperatie DELA

“Sport houdt je fysiek en mentaal niet alleen fit, het zorgt ook voor verbinding. Sport verbroedert”.

Drik Lips2

Dirk Lips – Libéma

Sport laat zien dat gezond en gezellig in Brabant samen kunnen gaan. Voor sommigen is dit inspiratie voor topsport. BrabantSport Fonds verbindt sport, maatschappelijk en sociaal en verdient daarom volle support.”

Marcel Golf knip

Robert van der Wallen

“Sporten is belangrijk. Voor je gezondheid, maar ook voor het samenzijn. Want in Brabant doen we dingen samen. Ik vind dat je als ondernemer je verantwoordelijkheid moet nemen en mee moet doen.”

Ben Mandemakers2

Ben Mandemakers - De Mandemakers Groep (DMG)

“Niemand aan de zijlijn, dat is belangrijk. Als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren, dan graag.”

Whats App Image 2021 06 16 at 11 49 43 2

Eric van Schagen - Simac

“Sport brengt mensen in beweging en tot elkaar. Daarom is het goed voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het BrabantSport fonds wil daarbij iedereen in onze provincie bereiken, juist ook de kwetsbaren, en dat vind ik prachtig.”

Still 002

Jan Pieter Been - Arriva

“Arriva zet zich dagelijks in voor iedereen, ook voor de mensen die soms een steuntje in de rug nodig hebben door een lichamelijke of geestelijke beperking, door sociaal isolement, door ziekte of stress, of door welke drempel dan ook. We verbinden sport en mobiliteit en investeren zo in de toekomst. Op deze mooie manier doen we graag iets terug voor de samenleving waar wij als bedrijf ons bestaansrecht aan ontlenen.”

Brabant Sport Fonds Good Habitz Still02 Zonder logo

Maarten Franken - GoodHabitz

“Als Eindhovens bedrijf vinden we het belangrijk om ons in te blijven zetten voor lokale initiatieven”, vertelt Maarten Franken, CEO bij GoodHabitz. “Daarom zijn we deze samenwerking met BrabantSport gestart, een partnership waar we trots op zijn. Super om te zien dat ons DoGood team, de GoodHabitz projectgroep MVO, al een steentje mocht bijdragen tijdens de Brabantse Boules. Een geslaagde dag, dus ik kijk nu al uit naar de volgende mooie initiatieven hier in de regio.”

D93 A2015 U

Stijn Smeulders - Gedeputeerde Stijn Smeulders (van onder andere sport)

"In Brabant vinden we ‘sport voor iedereen’ en ‘sport maakt gezond’ heel belangrijk. Deze ambities kunnen we alleen waarmaken als alle samenwerkingspartners in staat zijn de krachten te bundelen. Met dit unieke en inspirerende fonds laten we zien dat Brabant klaar is om sociaal-maatschappelijke side-events te koppelen aan topsportevenementen. Zo zorgen we ervoor dat er voldoende te doen en te beleven is in Brabant en dat iedereen daaraan kan meedoen. Ook als het gaat om sport.”

Brabant Sport fonds

Ook partner worden van het BrabantSport Fonds?

Klik hier voor meer informatie!

Partners

Maatschappelijke partners