Het BrabantSport Fonds brengt Brabantse BVO’s samen voor maximale maatschappelijke impact

Het Koning Willem II Stadion vormde het decor voor een bijeenkomst van ‘het Brabant sterker door voetbal platform’. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en de maatschappelijke stichtingen van TOP Oss, Willem II, FC Den Bosch, FC Eindhoven, PSV, RKC Waalwijk, Helmond Sport en NAC Breda schoven onder aanvoering van het BrabantSport Fonds aan. Dit met maar één doel: gezamenlijk langdurige impact maken.

Meer samenwerking, meer impact

Het BrabantSport Fonds streeft ernaar om samen met maatschappelijke partners langdurige projecten op te zetten die duurzame verandering teweegbrengen in de provincie. Daarom organiseert het BrabantSport Fonds jaarlijks drie tot vier sessies om de foundations van Brabantse BVO’s samen te brengen. Uit deze bijeenkomsten zijn al twee prachtige projecten geboren: OldStars Walking Football (voetbalvariant voor ouderen) en Street League (straatvoetbalcompetitie voor scholen). Het succes van beide projecten, die het fonds heeft opgezet in samenwerking met zes BVO’s, smaakt naar meer. Daarom wil het BrabantSport Fonds ondanks dat deze gezamenlijke projecten afgelopen zijn nog steeds een verbindende rol blijven spelen tussen de maatschappelijke stichtingen van Brabantse BVO’s. Door de krachten te bundelen, wordt de maatschappelijke impact namelijk vele malen groter. Het kennisplatform Brabant sterker door voetbal houdt de lijntjes kort, waardoor de clubs samen de diepte in kunnen gaan over actuele onderwerpen. Denk aan thema’s als het binden van deelnemers of vrijwilligers, marketingcommunicatie naar de achterban en het meten van impact. De periodieke bijeenkomsten geven niet alleen de mogelijkheid om kennis te delen en van elkaar te leren, maar ook kunnen de aangesloten BVO’s voorstellen doen voor nieuwe projecten.

Toekomstplannen

Het Brabant sterker door voetbalplatform zal vanaf dit moment drie tot vier keer per jaar samen de koppen bij elkaar steken. Het blijven bereiken en inspireren van de doelgroep middelbare scholieren tussen de 12 en 14 jaar zal hoog op de agenda staan. Daarbij vormen leefstijl, gezonde voeding en mentale weerbaarheid belangrijke impactgebieden waar het BrabantSport Fonds zich met het platform voor wil inzetten. De verschillende bijeenkomsten zullen verder worden ingekleurd met inspirerende clinics en gastsprekers. De ontmoeting van vandaag geeft het startsein aan een langdurige en intensieve samenwerking die met elke sessie steeds concreter gestalte gaat krijgen.

Brabant Sterker Door Voetbal Groepsfoto