Terugblikken op een succesvolle Your Marathon Challenge

Op zaterdag 8 oktober was het dan eindelijk zover; juichend kwamen de deelnemers van de Your Marathon Challenge over de streep op de Eindhovense Vestdijk. Met dit initiatief inspireerden het BrabantSport Fonds en sport- en gezondheidsbedrijf Golazo jongeren met een aandoening of beperking. De periode voorafgaand aan de marathon van Eindhoven trainden de deelnemers in groepsverband en legden zij al het grootste deel van de afstand van de gehele marathon af. Naast het plezier blijkt uit onderzoek onder andere dat deelnemers 42 minuten per week méér zijn gaan bewegen. Een prachtig resultaat!

Impact
Dat sporten gezond is en veel oplevert, dat weten we. Landelijk gezien geldt er een beweegrichtlijn van 150 minuten bewegen per week. Deelnemers van de Your Marathon Challenge gaven aan deze beweegrichtlijn niet te halen. Samen met beweegbegeleiders of ouders zijn deelnemers de grootse marathon uitdaging aangegaan en hebben ze zichzelf overtroffen. De belangrijkste motivatie om mee te doen? “Sporten en bewegen is leuk en ontspannend!”. Ook ontstonden er nieuwe vriendschappen omdat lopers elkaar leerden kennen, een mooi extra resultaat van de pilot

Duurzaamheid project
Het project heeft een enorme boost gegeven aan de deelnemers, zo blijkt uit onderzoek. Op de vraag of deelnemers volgend jaar nog een keer deelnemen aan de Your Marathon Challenge reageerden de meerderheid met een ja. “Door het sporten en bewegen ben ik niet meer afhankelijk van mijn rollator. Ik blijf lopen en doe volgend jaar zeker weer mee!” Ook raadt de meerderheid van het deelnemersveld anderen om mee te doen. We kijken met veel plezier uit naar de volgende editie van de Marathon Eindhoven waar we hopelijk nog veel meer Brabanders kunnen inspireren door sport. Samen maken we Brabant sterker door sport.

Meer weten over de resultaten van het onderzoek? Stuur een berichtje naar Marieke@brabantsport.nl en dan neemt Marieke contact met je op.