Structureel meer bewegen dankzij vervulling sportdroom

Uniek Sporten Brabant laat in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de komende twee jaar honderden sportdromen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening in vervulling gaan. Met het project ‘Sportdromen’ willen de initiatiefnemers de deelnemers structureel meer in beweging brengen.

Gedurende vier inschrijfperiodes verspreid over 2024 en 2025 kunnen Brabanders vanaf 5 jaar met een beperking of chronische aandoening hun sportdroom toesturen aan Uniek Sporten Brabant. Het project richt zich op alle mogelijke beperkingen of aandoeningen, of het nou gaat om fysieke, geestelijke of mentale uitdaging(en) bij degenen met een sportdroom. De sportdroom moet wel bijdragen aan langdurige sportdeelname en mag geen eenmalige impuls zijn.

Eerste actieperiode van start

Van 1 tot en met 21 april kunnen Brabanders met een sportdroom deze insturen naar Uniek Sporten Brabant via de special actiepagina www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Nadat de inschrijfperiode sluit, gaan de juryleden van de zeven Uniek Sporten Brabant-loketten met elkaar om de tafel om te bepalen welke dromen gerealiseerd gaan worden. De tweede periode om je sportdroom in te leveren loopt van 1 tot en met 21 november. In 2025 zijn de inschrijfperiodes op hetzelfde moment.

Succesvolle pilot
Het project Sportdromen werd in 2022 gelanceerd met een pilotfase. Door heel Brabant kwamen tientallen dromen in vervulling, van het volgen van aangepaste zwemlessen tot het fluiten van wedstrijden als scheidsrechter. Wegens het succes slaan Uniek Sporten Brabant, Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en het BrabantSport Fonds de handen weer ineen. “Met het project geven we Brabanders met een chronische aandoening of beperking de kans om hun sportdroom uit te laten komen”, zegt Sanne van Mierlo, specialist inclusief bewegen bij SSNB. “Sportdromen is bedoeld om deelnemers structureel meer te laten sporten en bewegen. In de pilotfase hebben we gezien dat we in heel Brabant impact hebben kunnen maken op dat gebied. We zijn dan ook heel blij dat we de komende twee jaar weer dromen mogen laten uitkomen.”

6e0ef2c4 4fba 4711 bd75 df3835f2a751

BrabantSport Fonds

Het BrabantSport Fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan een inclusiever en vitaler Brabant. Marieke Maas, directeur Maatschappelijk bij BrabantSport, legt uit waarom het BrabantSport Fonds het project Sportdromen opnieuw omarmt. “Dit project heeft als proeftuin al bewezen succesvol te zijn: Brabanders met een beperking of chronische aandoening kwamen meer in beweging. Met deze volgende fase kunnen we nog meer mensen helpen om in beweging te komen.”

Meer informatie
Voor meer informatie over het project Sportdromen kunnen Brabanders terecht op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen of contact opnemen met Uniek Sporten Brabant via info@unieksportenbrabant.nl.

Clickunited 57