Economisch, sportief en maatschappelijk succes in Hoogerheide

Hoogerheide bruiste afgelopen zondag weer tijdens de Grote Prijs Adrie van der Poel. De aanwezigheid van BrabantSport was duidelijk zichtbaar. Naast onze belangrijke steun aan het evenement stond een mooie lijst talentvolle Brabantse rijders aan de start. Talenten die vanuit ons TeamNL centrum worden klaargestoomd voor podia zoals GP Adrie van der Poel. Ook sloegen we een maatschappelijk koers in door de koppeling te maken met Fietsmaatjes Brabant, een initiatief dat investeert in fietsplezier voor iedere Brabander, met of zonder fysieke beperkingen.

Economische impact op de regio

BrabantSport is er elk jaar mede voor verantwoordelijk dat GP Adrie van der Poel plaatsvindt in Hoogerheide. De ondersteuning aan het veldritspektakel is met een goede reden, want de economische impact op Woensdrecht en omliggende gemeente is groot. Denk aan inkomsten uit tickets, merchandise, eten & drinken, business, hospitality en (hotel)overnachtingen. Bovendien is GP Adrie van der Poel een mooi platform om de businessclub Aanvoerders van Ambitie samen te brengen, waardoor het Brabantse bedrijfsleven de mogelijkheid krijgt om op een sportieve en laagdrempelige manier te netwerken en elkaar te versterken.

Sportief succes

Vanuit het TeamNL centrum ondersteunt BrabantSport al jaren het offroad programma (veldrijden en mountainbiken) van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Hierdoor kan de bond het trainersnetwerk beter inrichten, het aantal trainingspunten (in Brabant) uitbreiden en de scouting van aanstormend talent intensiveren. Volgens bondscoach Gerben de Knegt is de steun van BrabantSport onmisbaar: “Dankzij BrabantSport heb ik het veldritprogramma nog meer vorm kunnen geven en het fundament gelegd waar we voor nu en de komende jaren op bouwen.” De verdere professionalisering van het veldritprogramma wierp tijdens deze editie van GP Adrie van der Poel wederom zijn vruchten af. Brabantse talenten namen kan ik pas schrijven na afloop schitterden in Hoogerheide. Prestaties kan ik pas schrijven na afloop.

De weg op dankzij duofietsen

Naast de atleten (op het podium) stond ook het BrabantSport Fonds-project Fietsmaatjes in de schijnwerpers. Het Fonds ondersteunt de komende twee jaar Fietsmaatjes Brabant, wat inhoudt dat mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen, toch de weg op kunnen dankzij duofietsen. De fietstochtjes die de duo’s maken, halen grote groepen Brabanders die kampen met eenzaamheid of fysieke beperkingen uit hun isolement. Het BrabantSport Fonds ondersteunt Fietsmaatjes Brabant niet alleen financieel maar ook met kennis en netwerk om een Brabant brede uitrol mogelijk te maken. “Het BrabantSport Fonds gaat ervoor zorgen dat Fietsmaatjes structureel bij Brabantse gemeenten op de agenda komt”, aldus onze Directeur Maatschappelijk Marieke Maas. Het Fonds zal in de toekomst steevast BrabantSport-evenementen inzetten als podium voor belangrijke maatschappelijke thema’s en projecten.

Image