Stress een grote valkuil onder Brabantse jongeren

Jongeren in Nederland ervaren in toenemende mate ongezonde stress en prestatiedruk. Het BrabantSport Fonds wil met de inzet van sport en bewegen de stress onder Brabantse jongvolwassenen terugdringen. Het fonds kan dit niet alleen, en daarom investeren we in het laatste kwartaal van 2022 in maatschappelijke plannen van jullie! Met het financieel ondersteunen van projectplannen maken we Brabant gelukkiger en daarmee sterker door sport. Heb jij hét idee? Dien dan nu jouw plan in!

Stress onder jongvolwassenen een probleem

Voldoende sporten en bewegen is belangrijk om het stressniveau onder jongvolwassenen te laten dalen. In de periode na het coronavirus is het thema nóg relevanter en dus belangrijker geworden. Jongeren tussen de 15 en 25 ervaren het meest stress van hun drukke leven en van hun school of werk. Jongvolwassenen hebben naar verhouding vaak stress van een te druk leven en hun toekomst.*

Het BrabantSport Fonds stroopt de mouwen op en wil met de inzet van sport en bewegen stress onder jongvolwassenen terugdringen. Deze doelgroep is de toekomst van onze provincie en zijn dus enorm belangrijk. Een gezonde levensstijl is voor iedereen essentieel en levert op de lange termijn veel voordelen op. Want, een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. In beweging komen dus!

Dien jouw plan in

Het BrabantSport Fonds is altijd opzoek naar toffe ideeën om deze ambitie te verwezenlijken. Zo proberen we zelf relevante partijen aan het denken te zetten om een project op te zetten, maar roepen we ook de Brabander op om na te denken over initiatieven. Van oktober tot en met december ontvangen we namelijk graag plannen vanuit de Brabantse maatschappij, die ervoor zorgen dat jongvolwassenen minder stress ervaren door middel van sport en bewegen. Heb jij, of ken jij iemand met een creatief en kansrijk idee? Check de voorwaarden van het fonds via deze link en/of leg het idee aan ons voor!

*https://www.cbs.nl/nl-nl/longr...;