Trots op onze paralympiërs

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan de Paralympische Spelen. En mooi was het zeker; de Nederlandse enclave haalde maar liefst 53 medailles op in Tokyo. Hiervan worden 13 medailles mee terug genomen naar Brabant. We zijn dan ook enorm blij en trots met de fantastische resultaten die de sporters hebben neergezet.

Onze Team BrabantSport ambassadeurs deden een flinke duit in het zakje wat betreft de medailleoogst. Zo wist dressuur-amazone Sanne Voets maar liefst 3 medailles te bemachtigen, waarmee ze o.a. haar gewonnen titel uit 2016 in Rio de Janeiro prolongeerde. Nadat ze goud pakte voor de individuele dressuurtest en zilver met de dressuurequipe won ze nogmaals goud op de kür op muziek. Ook Marlène van Gansewinkel beleefde een Spelen om nooit te vergeten: ze behaalde twee keer goud op de 100 meter en 200 meter sprint en een bronzen medaille bij het verspringen. Haar gouden plak op de 100 meter kreeg zelfs een extra gouden randje, aangezien ze ook meteen een Paralympisch record liep. Team BrabantSport ambassadrice en tafeltennisster Kelly van Zon won niet alleen zilver samen met de 20-jarige en mede-Brabantse Frederique van Hoof, maar ook voegde ze – na Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016 - voor de derde keer op rij goud toe aan haar prijzenkast. Maikel Scheffers (rolstoeltennis, herendubbel) en Kimberly Alkemade (atletiek, 100m sprint) veroverden beiden een bronzen plak.

De Brabantse trots rijkt natuurlijk verder dan alleen onze ambassadeurs. Rolstoeltennisser Niels Vink schreef geschiedenis door op 18-jarige leeftijd in teamverband goud en individueel zilver te winnen bij de quads (rolstoeltennis). Onze ambassadeur Kenny van Weeghel en Brabantse atleten Amy Siemons en Levi Vloet behaalden geen medaille op de Paralympische Spelen, maar niets minder dan lof en respect voor deze drie toppers.

De Brabantse medailleoogst nog even opgesomd

Goud: 2x Sanne Voets (paralympisch dressuur, dressuurtest en kür), 2x Marlene van Gansewinkel (100 meter en 200 meter sprint), Niels Vink (rolstoeltennis, gemend quad dubbelspel, samen met Sam Schröder), Kelly van Zon (tafeltennis, enkelspel)

Zilver: Sanne Voets (paralympisch dressuur, samen met Nederlandse dressuurequipe) en het tafeltennisduo Frederique van Hoof en Kelly van Zon (dubbelspel)

Brons: Maikel Scheffers (rolstoeltennis, dubbelspel, samen met Tom Egberink), Marlene van Gansewinkel (verspringen), Kimberly Alkemade (200 meter sprint), Niels Vink (rolstoeltennis, gemend quad enkelspel)

Vanuit BrabantSport zijn we enorm trots op de prestaties van alle Brabantse toppers in Tokyo en we feliciteren hen dan ook van harte! Jullie inspireren én motiveren alle Brabanders. Samen maken we #BRABANTSTERKERDOORSPORT.