Uit die stoel en bewegen!

De komende drie maanden staan bij het BrabantSport Fonds in het teken om overgewicht bij Brabantse kinderen tegen te gaan én ze dus meer in beweging brengen. Met het ondersteunen en stimuleren van dit maatschappelijke vraagstuk maakt het fonds Brabant gelukkiger én daarmee sterker door sport. Heb jij een goed idee voor deze doelgroep? Dien dan nu jouw plan in!

Dien jouw plan in om meer kinderen in beweging te krijgen!
Het BrabantSport Fonds is altijd op zoek naar toffe ideeën. Per kwartaal staat één maatschappelijk vraagstuk centraal. In dat kwartaal kun je een projectplan indienen dat impact maakt op dat specifieke vraagstuk. Van juni tot oktober ontvangen we graag plannen die ervoor zorgen dat Brabantse kinderen meer gaan bewegen. Heb jij, of ken jij iemand met een creatief en kansrijk idee? Check dan de voorwaarden van het fonds via deze link.

Belang van het thema
Wist je dat 1 op de 10 kinderen overgewicht heeft*? Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. In Brabant zetten wij hier flink op in. Eén van de vormen om bij te dragen aan een gezonde levensstijl is sport.

Ons doel voor onze prachtige regio is om haar inwoners in beweging te krijgen én te houden. Want, een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. Meer bewegen dus! Dit geldt eigenlijk voor iedereen, maar vanuit het Fonds richten we ons specifiek op de doelgroep kinderen (en in het bijzonder basisschoolleerlingen). Zodat zij zich fitter en sterker voelen, maar ook om het geheugen én concentratievermogen te stimuleren. Redenen genoeg om hen uit de stoel te trekken.

* Bron: Gezondheidsmonitor Volwassenen GGD-en, CBS, en RIVM 2016 (juni 2021 update).