Met inzet van sport meer Brabanders met een aandoening of beperking in beweging brengen

De komende drie maanden staat bij het BrabantSport Fonds in het teken van Brabanders met een aandoening of beperking structureel helpen om meer te bewegen. Met het ondersteunen en stimuleren van dit maatschappelijke vraagstuk maakt het fonds Brabant gelukkiger én daarmee sterker door sport. Heb jij een goed idee voor deze doelgroep? Dien dan nu jouw plan in!

Dien jouw plan in om mensen met een beperking meer en duurzaam te laten bewegen
Het BrabantSport Fonds nodigt graag partijen uit om ons te inspireren met toffe projecten die een bijdrage leveren aan de ambities van het fonds: ‘sport voor iedereen’ en ‘sport voor een gezonde levensstijl’. Heb jij een creatief en kansrijk idee dat past bij de doelstelling van het fonds voor de doelgroep Brabanders met een aandoening of beperking? Dan ben jij aan zet! Check of jouw idee/plan past bij de voorwaarden van het fonds via deze link. Zorg dat je idee aan zoveel mogelijk voorwaarden voldoet. Kijk voor meer informatie en de randvoorwaarden voor een aanvraag op: BrabantSport Fonds - Proeftuin projecten.

Tekst gaat hieronder verder

Belang van het thema
Mensen met een beperking voldoen minder vaak aan de beweegrichtlijnen. Ook sporten, fietsen en wandelen ze minder vaak in hun vrije tijd dan mensen zonder beperking. In een onderzoek van het Mulier Instituut is te lezen dat (landelijk gezien) maar 27% van de mensen met een lichamelijke beperking voldoet aan de beweegrichtlijnen en 44% van de mensen met een chronische aandoening.*

Met dit in het achterhoofd willen we graag investeren in plannen om méér mensen met een chronische aandoening of beperking aan het bewegen te krijgen. Zo dragen we dit kwartaal onder andere bij aan de ontwikkeling van Sportdromen. Op deze manier maken we samen Brabant gelukkiger én daarmee sterker door sport.

*https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/kennisbank/publicaties/?deelname-sport-en-bewegen-door-mensen-met-een-beperking&kb_id=26505&kb_q=