101

Onze maatschappelijke thema's

Brabant gelukkiger én daarmee sterker maken door sport. Dat is waar het BrabantSport Fonds dagelijks mee bezig is. Met het ondersteunen en stimuleren van maatschappelijke vraagstukken wil het fonds een gezonde levensstijl onder Brabantse kinderen bevorderen, stress onder jongvolwassenen helpen terugdringen, Brabanders met een beperking structureel helpen in beweging te brengen én eenzaamheid onder Brabantse ouderen verminderen. Graag gaan we iets dieper in op waarom we deze thema's belangrijk vinden.

IMG 0234

Eenzaamheid onder ouderen tegengaan

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Ruim 45% van de Brabantse bevolking van 18 jaar en ouder geeft aan eenzaam te zijn. Dit cijfer moet omlaag en sport helpt hierbij.

Lees hier meer informatie over het belang van dit thema
243686705 1189288571555398 3614603950597911287 n

Brabanders met een beperking of chronische aandoening structureel in beweging brengen

Slechts 27% van de mensen met een lichamelijke beperking voldoet aan de beweegrichtlijnen en 44% van de mensen met een chronische aandoening. Het fonds investeert daarom in plannen om méér mensen met een chronische aandoening of beperking aan het bewegen te krijgen

Lees hier meer informatie over het belang van dit thema
Nieuws_urban_header.jpg

Stress onder jongvolwassenen terugdringen

Ruim 40% van de jongvolwassenen heeft last van stress. En dat is niet niks! Daarom zeggen we tegen onze Brabantse jongeren; No spang, oftewel geen stress! En sport helpt daarbij! De jongvolwassenen zijn onze toekomst en daarom een belangrijk thema.

Lees hier meer informatie over het belang van dit thema
Image00001

Overgewicht onder kinderen tegengaan

Ons doel voor onze prachtige regio is om haar inwoners in beweging te krijgen én te houden. Vanuit het fonds richten we ons specifiek op de doelgroep kinderen. Zodat zij zich fitter en sterker voelen, maar ook om het geheugen én concentratievermogen te stimuleren. Redenen genoeg om hen uit de stoel te trekken

Lees hier meer informatie over het belang van dit thema

Partners

Maatschappelijke partners