Projecten proeftuin 2021

Wil je graag een beter beeld krijgen welke projecten het BrabantSport Fonds ondersteunt met de proeftuin? Kijk dan naar onderstaande projecten en lees de achtergrondverhalen! We willen je graag laten zien hoe we Brabant gelukkiger door sport maken.

Sportdromen 2

Sportdromen worden werkelijkheid

Mensen met een beperking ervaren vaak veel drempels als het gaat om het vinden van passend sportaanbod. Voor deze groep mensen wil Lisanne, een van de bedenkers achter Sportdromen, die drempels verlagen of wegnemen, zodat ook zij over de streep worden getrokken om te gaan sporten. Dit doet Sportdromen door mensen letterlijk te laten dromen.

Lees hier het achtergrondverhaal!
Cheque uitreiking BSF 1 2

Workout on wheels geeft Brabant een boost

Broers Frank en Jeroen Derks, de initiatiefnemers achter Workout on Wheels, willen zoveel mogelijk mensen een positieve boost geven door in te zetten op fitheid en vitaliteit. De broers richten zich met name op mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Lees hier het achtergrondverhaal!
Cheque uitreiking BSF 3 2

Minder eenzaam met de duo-fiets

Stichting Fietsmaatjes Breda geeft thuiswonende mensen die niet meer kunnen of durven te fietsen toch de mogelijkheid om er met de fiets op uit te trekken. De initiatiefnemers achter Fietsmaatjes, zien dat hun duo-fietsen een belangrijke factor zijn in de eenzaamheidsbestrijding.

Lees hier het achtergrondverhaal!
Cheque uitreiking BSF 2 2 min

Ongebonden sporten met CityLegends

De laatste jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden in het Nederlandse sportlandschap; jongeren willen steeds meer zelf bepalen waar, met wie en wanneer ze sporten.

Lees hier het achtergrondverhaal!
Commanderij College 4

Commanderij College geeft leerlingen nieuwe beweegmogelijkheden

Wanneer je tijdens de pauze de aula van een gemiddelde middelbare school binnenloopt, krijg je praktisch altijd hetzelfde beeld te zien; de meerderheid van de leerlingen wordt al zittend in het scherm van hun mobiele telefoons gezogen.

Lees hier het achtergrondverhaal!
Zitvolleybal 4

Zitvolleybal bezig aan opmars

Zitvolleybal Do It Yourself, zoals de volledige naam van het project luidt, is tweeledig; enerzijds worden de volleybalverenigingen die overwegen om te gaan starten met zitvolleybal ondersteund en anderzijds ligt de focus op het werven van mensen die zitvolleybal willen gaan spelen.

Lees hier het achtergrondverhaal
Trimbaan Kienehoef 2

Trimbaan herstelt Streekpark Kienehoef in oude glorie

Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode wordt omringd door sportverenigingen en recreatieomgevingen. Vroeger, zo’n 35 jaar geleden, lag er ook een trimbaan in het park. Stichting Streekpark Kienehoef, die zich bezighoudt met het verbeteren van het park en het zoeken van samenwerkingen met omliggende partijen, zat met de vraag hoe ze meer mensen naar buiten en in beweging konden krijgen.

Lees hier het achtergrondverhaal!
Cheque uitreiking BSF 4 2 met bedrag

Attila bereidt basisschoolleerlingen voor op Warandeloop Tilburg

De Warandeloop is een samenwerkingsverband tussen o.a. Atletiekvereniging Attila en Stichting Internationale Warandeloop Tilburg. Rene Korstanje, voorzitter van Attila, heeft samen met Bart Vennix, bestuurslid bij Attila en coördinator van de Warandeloop, grootse plannen. Beiden zijn ze erg initiatiefrijk en al jarenlang bezig om atletiek op de kaart te zetten. Zo proberen ze steeds meer basisschoolleerlingen kennis te laten maken met atletiek en hardlopen door hen mee te laten doen aan de Warandeloop.

Lees hier het achtergrondverhaal!

Partners

Maatschappelijke partners