Project: G-RKC

In 2023 ondersteunt het BrabantSport Fonds het project G-RKC van Stichting Samen RKC. Dit project, dat zich richt op het in beweging brengen van mensen met een beperking, heeft verschillende activiteiten verspreid over het jaar. De knallende afsluiter is aan het eind van het voetbalseizoen, namelijk het G-RKC toernooi in het Mandemakers Stadion.

Voetbal voor iedereen
Stichting Samen RKC, de maatschappelijke foundation van RKC Waalwijk, vindt het belangrijk dat iedereen in de samenleving kan sporten/bewegen. Ze organiseren tal van projecten om jong en oud actief te krijgen; niemand mag buitenspel staan. Het G-RKC project loopt al enige jaren maar zal in 2023 weer verder worden uitgebreid. De afgelopen jaren heeft het project geen doorgang kunnen vinden vanwege COVID-19.

Activiteiten G-RKC
G-RKC richt zich op mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking uit regio ‘De Langstraat’. Het project trapt af met een clinic, hier kan iedereen aan deelnemen die interesse heeft in aangepast voetbal. Het doel is dat deelnemers zelf gaan ervaren hoe leuk samen bewegen is. Tijdens de clinic zijn verenigingen aanwezig zodat, als de deelnemer enthousiast is geworden, hij/zij gelijk een introductie kan krijgen bij de vereniging. Een koppeling die het fonds erg belangrijk vindt. Want op deze manier wordt de doelgroep gestimuleerd om structureel te blijven bewegen.

De spectaculaire afsluiter is het G-RKC toernooi voor G-voetbalteams uit de regio. De teams spelen verschillende wedstrijden in en rondom het Mandemakers Stadion. Naast voetballen zijn er ook andere verbindende activiteiten te doen. Een unieke ervaring, wat een grote impuls is op het sportplezier van de deelnemers.

Veelzijdig project
Naast de clinics organiseert Stichting Samen RKC ook een informatieavond voor verenigingen, speciaal voor clubs uit de regio die graag meer willen weten over de mogelijkheden voor G-voetbal. Echter, gaat de informatiesessie breder dan alleen G-voetbal, er wordt ook gesproken over andere sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Met deze insteek is G-RKC een mooi voorbeeld van een project waar duurzame sportdeelname gestimuleerd wordt.

Meer weten over G-RKC? Kijk op www.samenrkc.nl

Partners

Maatschappelijke partners