Project: Next Level

Wist je dat gamen veel positieve effecten heeft? En dat je met gaming kunt inspelen op de belevingswereld van jongeren en ze zo letterlijk en figuurlijk in beweging kunt krijgen? Bij NEXT LEVEL kunnen jongeren samen gamen en kunnen ze zelf ook meehelpen om de gaming activiteiten te organiseren en te begeleiden. Zo ontdekken ze op een leuke uitdagende wijze wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat ze verder willen ontwikkelen. NEXT LEVEL is een tweejarig project waarin Stichting de Schroef samenwerkt met de Bibliotheek Heusden, Prisma, Amare Zorgcoaching en jongerenwerk Bijeen. Dankzij ondersteuning van het BrabantSport Fonds kan het project van start en vindt de eerste activiteit plaats op 26 februari in Drunen.

Met jongeren voor jongeren
NEXT LEVEL draait op de inzet van jongeren, hun gaming ervaringen en wat hen aanspreekt. Ze denken mee in alle aspecten van het project. Doordat er een mobiele gaming corner is (met meerdere PlayStations en beweeggames) kunnen jongeren elkaar ontmoeten op verschillende locaties in de gemeente. Paulien Kok, buurtsportcoach bij Stichting de Schroef vult aan: “De deelnemers worden begeleid door jongeren en deze jongeren worden op hun beurt weer gecoacht door buurtsportcoaches, jongerenwerkers en begeleiders van Amare en Prisma. Tijdens het project worden (jonge) vrijwilligers en projectpartners opgeleid zodat zij de activiteiten kunnen begeleiden en zo ook het programma na de projectperiode voortzetten.”

Een mooi voorbeeld hoe NEXT LEVEL aansluit bij voorwaarden van het BrabantSport Fonds geeft Fondsmanager Wendy Smits aan. “Dit project past perfect bij de ambities van het fonds om met inzet van sport maatschappelijke impact te kunnen maken op, in dit geval, stressreductie onder jongeren. Een prachtig innovatief plan waarbij wordt ingespeeld op de belevingswereld van de jongeren. Wat mij betreft een 100% match met de doelgroep waar ‘gaming’ tot de verbeelding spreekt en gebruikt wordt als tool om jongeren te inspireren en te activeren. Het plan is wat ons betreft een innovatieve manier om jongeren te inspireren tot duurzaam bewegen om ze hiermee krachtiger en sterker te maken. Dit moedigen wij als BrabantSport Fonds uiteraard graag aan!”

The power is yours: talentontwikkeling met gaming
De slogan ‘The power is yours!’ is heel bewust gekozen door jongeren uit de projectgroep, aldus Jeske Ruimerman (student Social Work). “Je bepaalt namelijk zelf wat je gaat doen en wat je wil ontdekken of verbeteren. Wat jij zelf leuk vind.” NEXT LEVEL is voor jongeren van 12 tot en met 20 jaar. Het is een talentontwikkelingsprogramma met structurele gaming activiteiten bij onder andere de bibliotheek of school. Er worden ook esports toernooien georganiseerd bij sportverenigingen waar jongeren van verschillende verenigingen samen kunnen gamen en bewegen. Jeske vervolgt: “Juist de combinatie van gamen en bewegen met games als FIFA, Fortnite en Formule 1 is ontzettend uitdagend. Deelname is overigens vrijblijvend en gratis. Kortom lekker gamen na schooltijd!”

Tijdens de eerste activiteit van NEXT LEVEL bij de Voorste Venne in Drunen zijn er verschillende beweeggames om uit te proberen. Je kan er je reactiesnelheid trainen met Blaze Pods, Smart clips of met VR brillen. Ook kan je samen games spelen op de PS5 of de PC. Jesse: “Tussen 14:00-17:00 uur kan je gewoon even binnenlopen. Dus kom vooral even kijken, gamen en uitproberen: the power is yours!” Het is fijn als je je van tevoren even aanmeldt: https://www.stichtingdeschroef.nl/aanmelden-next-level-gaming-experience-26-februari/

--------------------------------------------------------------------------------

NEXT LEVEL wordt mede mogelijk gemaakt door het BrabantSport Fonds, Het Oranje Fonds, Gemeente Heusden, VSBFonds, Rabobank de Langstraat Stimuleringsfonds, Dr. J.C. Vaillantfonds, Heusdens Preventieakkoord en het Heusdens Beweeg- en Sportakkoord. Voor meer informatie over NEXT LEVEL neem contact op met Wendy Smits wendy@brabantsport.nl

Partners

Maatschappelijke partners