Project: Rolstoelbasketbal Brabant

Basketball Club Langstraat Shooters in Waalwijk en Stichting Basketball Experience Nederland (BEN) hebben de handen ineengeslagen. BEN zet zich in voor rolstoelbasketbal in Nederland en daarbuiten, en heeft nu in de Waalwijkse club een mooie partner gevonden. Dankzij de samenwerking worden twee nieuwe competitieteams voor rolstoelbasketballers in Brabant opgezet! Het initiatief is bedoeld voor Brabantse rolstoelbasketballers met een structurele of tijdelijke beperking. Het sluit perfect aan bij de ambities van BrabantSport Fonds om inclusief sporten en bewegen te bevorderen.

Het streven is om twee competitie-spelende teams op te richten (1x eredivisie en 1x 1e divisie) met zo’n 18 sporters en twee stafleden. Dankzij investeringen van de gemeente Waalwijk in Sporthal Zidewinde in Sprang-Capelle en door de inzet van Basketball Club Langstraat Shooters en Stichting BEN kunnen beide basketbalteams nu op Brabantse bodem spelen. Brabant telde al verschillende basketbalverenigingen met een aanbod voor rolstoelbasketballers, maar dan alleen recreatief. Desondanks hadden diverse spelers de wens om in competitieverband te spelen. Door het winnen van het project Van Goed naar Goud wordt dit nu werkelijkheid.  

De nieuwe competitieteams worden in de opstart onder andere ondersteund in het aantrekken van gespecialiseerde trainers en coaches, de noodzakelijke regionale en landelijke afstemming met clubs en de bond, de aanschaf van speciale sportrolstoelen, de specifiek benodigde faciliteiten in de sporthal en het zorgen voor bekendheid en zichtbaarheid.    

Brabant wordt sterker en gelukkiger door sport, dat is waar wij in geloven. En dan moet iedereen mee kunnen doen. Dit mooie initiatief is dan ook een terechte winnaar. De financiering komt onder andere vanuit de gemeente Waalwijk, Basketball Experience Nederland en diverse sponsoren waaronder hoofdsponsor Sunrise Medical Care en nu dus ook het Brabant Sport Fonds. 
 

Wil je je aanmelden als sporter, wil je vrijwilliger worden of heb je vragen? Mail je vraag of aanmelding naar rolstoelbasketbal@langstraatshooters.nl. De wedstrijden en trainingen zullen plaatsvinden op vrijdagavonden vanaf september 2024. Je bent ook welkom als je nog geen eigen sportrolstoel hebt!  

Partners

Maatschappelijke partners