Project: side-event programma Special Olympics Nationale Spelen Breda en Tilburg

Dit jaar vonden de Special Olympics Nationale Spelen in het weekend van 14, 15 en 16 juni plaats in Breda en Tilburg. Maar het grootste multi-sportevenement voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking in Nederland gaat verder dan een sportief feest van drie dagen. Dankzij een side-event programma in zes Brabantse gemeenten, gesteund door het BrabantSport Fonds, komen sportievelingen vóór, tijdens en na de Special Olympics in beweging.

Urban sports, wandelen en bocce. Dat zijn de drie verschillende sporten die het side-event programma aanbiedt om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken. En dit met resultaat: 

Zo boden we 13 wekelijkse sportclinics, -trainingen en -activiteiten aan in 6 Brabantse gemeenten met in totaal 995 deelnemers en waren 35 (beweeg)coaches betrokken bij het in goede banen leiden van alle side-events. 

"Het side-event programma en de Special Olympics brengen het grootschalig enthousiasme voor sporten en bewegen onder mensen met een verstandelijke beperking in beeld.” 
coördinator Lisan Pronk over de impact van het side-event programma
24103220 Jitske Seckel Hockey DSC04246 © Credits: The Arrows
24100110 The Arrows Jitske Seckel Hockey DSC05919 © Credits: The Arrows
24122205 The Arrows Jitske Seckel Zwemmen DSC09110 © Credits: The Arrows

Meer weten over dit fantastische side-event programma? Directeur Special Olympics Nationale Spelen Fleur van de Laar, coördinator Lisan Pronk en deelnemers Sandra, Jenny en Noud delen hun trots en ervaringen. 

Partners

Maatschappelijke partners