Project: Your Marathon Challenge brengt Brabant in beweging

Een samenwerking tussen BrabantSport Fonds en sport- en gezondheidsbedrijf Golazo brengt bewegen voor alle Brabanders binnen handbereik. De missie van het bedrijf, dat onder meer de Eindhovense Marathon organiseert, is dat iedereen minstens 30 minuten per dag gaat en blijft bewegen. Haalbaar? Niet voor iedereen, om uiteenlopende redenen. Maar verandering is nabij…

Het startschot voor de verandering is de Your Marathon Challenge. Met dit initiatief inspireert het BrabantSport Fonds en sport- en gezondheidsbedrijf Golazo jongeren met een beperking. De marathon bedraagt weliswaar een afstand van 42,195 meter, maar dit hoeft niet allemaal op één dag te worden afgelegd. Deelnemers kunnen namelijk de afgelegde kilometers opsparen tot 41 kilometer en vervolgens in aanloop naar de Your Marathon Challenge zelf bepalen welke afstand zij willen wandelen of hardlopen.

Structurele veranderingen
De hoop is natuurlijk dat deelname aan Your Marathon Challenge aanzet tot meer, legt Mario Kadiks, directeur van Golazo, uit. “Het mooie aan dit evenement is dat je relatief snel zult merken dat je vooruitgang boekt, zeker met wandelen en lopen is dat het geval. Met die progressie en de ervaringen horend bij deze challenge zullen mensen hopelijk in de toekomst ook deelnemen aan andere evenementen of lid worden van een wandelclub.

En dit is voor ons het allerbelangrijkste: dat mensen met deze eerste stap hier blijvend van zullen profiteren. In het bewegen, in het versterken van zelfvertrouwen en eigenwaarde maar ook in het vergroten van hun sociale contacten. Sport is bij uitstek iets dat verbindt en mensen uit hun isolement haalt. Het samen naar iets toewerken en tegelijkertijd meer bewegen draagt bij aan het mentale en fysieke welzijn. Dat is wat we willen bereiken.”

Uitvoerende partij: Golazo Group
Golazo is een internationaal sport- en gezondheidsbedrijf. De missie van het bedrijf is om een gezondere en gelukkigere samenleving te creëren door iedereen minstens 30 minuten per dag te laten bewegen. De Golazo Groep focust op recreatieve en topsportevenementen (ook virtueel), op sporttechnologie en op consultancy.

20211009 105 EHVMARATHON HR 1851 TK

Partners

Maatschappelijke partners